Hvad er fodboldgolf og hvor kan man prøve det?

Det er de færreste danskere, som ikke kender til både fodbold og golf, da det efterhånden er to af verdens største sportsgrene. De er meget udbredte i både Danmark, og i den resterende del af verden generelt. Dog vil de fleste hurtigt komme til at tænke på, at golf og fodbold er to helt forskellige sportsgrene. De to sportsgrene har helt forskellige krav til udøveren og til udstyret, som spillerne skal bruge. De har umiddelbart ikke rigtig noget til fælles, men det er så der hvor fodboldgolf kommer ind i billedet. Det er nemlig et af de nyere fænomener, som er ved at blive mere og mere velkendt her i Danmark.

Som navnet antyder, så er fodboldgolf en kombination mellem golf og fodbold. Man spiller det med en fodbold, hvor man spiller på en græsbane med atten huller. Der er samtidig lavet nogle forhindringer på banen, som kan sammenlignes lidt med minigolf. Reglerne er meget simple, da der ikke er så mange og de er ganske lette at forstå. Det kræver samtidig heller ikke ret meget udstyr, hvis man skal ud og spille. Det kræver egentlig blot fodbolde og noget at føre point på, som bliver udleveret, hvis man besøger en af banerne, der findes her i Danmark.

Det er et spil for alle

Spillet rammer plet, hvis man skal af sted med familien, eller man er en vennegruppe, som gerne vil hygge sig lidt sammen. Det er nemlig en aktivitet, hvor det kun bliver sjovere, hvis man er flere. Fodboldgolf er nemlig et udfordrende, men samtidig også et meget enkelt spil. Du kan være med lige meget din alder og tidligere erfaringer. Man kan dog ikke modsige, at hvis du har erfaringer inden for fodbold og præcision med en fodbold, så har du altså en fordel mod dine modstandere, da det hele afhænger af præcisionen.

Fodboldgolf er en aktivitet, hvor du kommer ud i naturen, hvilket der er mange som ikke oplever nok. Der er mange, som underholder sig selv foran en skærm, men det er ikke den bedste løsning på den lange bane. Derfor kan det være meget sundt og hyggeligt, hvis man tager ud og spiller fodboldgolf af og til. Der har været et fokus fra skaberne af fodboldgolfbanerne om, at der skulle være et fokus på, at det skal være hyggelige rammer, man spiller i. Det er også en af grundene til, at banerne som regel er designet i et område med flot natur. Det gør først og fremmest oplevelsen bedre, men man får også kigget på naturen på en anden måde, end man normalt ville.

Hvor kan det spilles?

Fodboldgolfspillet har haft en stor udvikling i Danmark i de senere år, som har gjort, at der efterhånden er blevet lavet godt med baner rundt omkring i landet. Du vil nemlig kunne finde en bane, du kan spille på, om du så sidder derhjemme eller er i sommerhus et sted i landet. Derfor er det blot at spørge google og få hjælp til at finde den nærmeste bane, hvor man kan spille fodboldgolf.

Et godt eksempel på en flot 18-hullers fodboldgolfbane finder man hos Nymarksminde i Nordjylland, som oplever en støtstigende interesse fra både familier og vennegrupper, som er faldet for fodboldgolf. Nymarksmindes fodboldgolfbane kan du læse mere om på siden https://nymarksminde.dk/farm_fodboldgolf.php.

Hvad skal man overveje i planlægningen?

Der er ikke uendelige mængder baner at spille på, så derfor bør man undersøge og booke en bane i forvejen, så man er sikker på der er plads, når man kommer frem. Det kan specielt være smart, hvis man er mange, som skal afsted, så man undgår en tur forgæves ud til banerne. Vejret er meget svingende her i Danmark, hvilket også gør, at man skal kigge på vejrudsigten, hvis man planlægger at skulle ud og spille fodboldgolf. Man kan godt spille fodboldgolf, selvom vejret er dårligt. Det er dog de færreste, som synes det er fedt, hvis det står ned i stænger eller blæser ekstremt meget.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *